Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Верховна Рада України заборонила українцям слухати російську музику.

Після ухвалення закону про заборону російської музики в українських медіа та у громадському просторі, у соцмережах, проросійських телеграм-каналах та виданнях з'явилося чимало маніпуляцій з цього приводу. Зокрема, йдеться про те, що ВРУ нібито заборонила українцям слухати російську музику. Але це не так.

Рада погодила законопроєкт про часткову заборону російської музики у громадському транспорті та у публічних місцях. Під цю заборону не підпадають ті артисти, які входять у Перелік музичних виконавців, які засуджують війну проти України. Цей перелік поки що у процесі створення та згодом стане публічним. Та й загалом, слухати російських виконавців вдома або ж навіть на вулиці в навушниках, ніхто не забороняє. За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, закон також стосується пісень та демонстрації кліпів виконавців, які є громадянами Росії, або стали ними після 1991 року, та публічно підтримують війну в Україні. Однак виняток — колишні громадяни Росії, які живі або на момент смерті не підтримували війну в Україні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись