Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Верховна Рада України заборонила українцям слухати російську музику.

Після ухвалення закону про заборону російської музики в українських медіа та у громадському просторі, у соцмережах, проросійських телеграм-каналах та виданнях з'явилося чимало маніпуляцій з цього приводу. Зокрема, йдеться про те, що ВРУ нібито заборонила українцям слухати російську музику. Але це не так.

Рада погодила законопроєкт про часткову заборону російської музики у громадському транспорті та у публічних місцях. Під цю заборону не підпадають ті артисти, які входять у Перелік музичних виконавців, які засуджують війну проти України. Цей перелік поки що у процесі створення та згодом стане публічним. Та й загалом, слухати російських виконавців вдома або ж навіть на вулиці в навушниках, ніхто не забороняє. За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, закон також стосується пісень та демонстрації кліпів виконавців, які є громадянами Росії, або стали ними після 1991 року, та публічно підтримують війну в Україні. Однак виняток — колишні громадяни Росії, які живі або на момент смерті не підтримували війну в Україні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join