Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Світові санкції проти Росії не працюють.

Посилаючись на матеріал у The Economist, російські медіа розповідають своїй аудиторії, що навіть західні експерти визнають — всупереч санкціям, Росія збільшила обсяги експорту нафти. Проте, це — маніпуляція.

Насправді ж, як пише Центр протидії дезінформації, економісти наголошують, що Угорщина, Чехія та Словаччина збільшили закупки російської нафти. Водночас, за інформацією тих же експертів, Росія змушена продавати надлишок з величезними знижками, а отже — зі шкодою для себе. Використання окремих тез західних медіа формує серед російського населення хибне враження щодо успіхів Росії на економічному та військовому фронтах. У тому ж намагаютья переконати й українців, поширюючи такі повідомлення через соціальні мережі та месенджери. Зазначимо, що російська пропаганда не вперше намагається переконати як своїх громадян, так і зовнішній світ у тому, що запроваджені санкції не працюють, хоча це не так.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись