Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Велика Британія вирішила визнати так звану «ДНР».

Таку заяву поширили російські пропагандистські ЗМІ із посиланням на слова прессекретаря російського президента Дмитра Пєскова. У заяві йдеться, що Велика Британія вирішила визнати так звану «Донецьку Народну Республіку», адже Лондон збирається оскаржити смертний вирок, винесений судом так званої ДНР двом британцям, які воювали на боці України. Пропаганадисти заявляють, що у такий спосіб керівництву Великої Британії доведеться визнати юрисдикцію так званих ЛДНР і почати з ними діалог.

Натомість, як пишуть фактчекери StopFake, у МЗС Великої Британії заявили, що рішення «суду» так званої «ДНР», яке ухвалило смертний вирок британським громадянам, є фіктивним і «не має абсолютно жодної законної сили». «Люди, яких кремлівська пропаганда називає найманцями, насправді є військовослужбовцями ЗСУ – на них, згідно з Женевськими конвенціями, поширюється правовий статус комбатантів (учасників військових дій). Іноземці, які потрапили в полон, мають право на поводження з ними як з військовополоненими», — пишуть фактчекери.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись