Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Світові санкції проти Росії не працюють.

Посилаючись на матеріал у The Economist, російські медіа розповідають своїй аудиторії, що навіть західні експерти визнають — всупереч санкціям, Росія збільшила обсяги експорту нафти. Проте, це — маніпуляція.

Насправді ж, як пише Центр протидії дезінформації, економісти наголошують, що Угорщина, Чехія та Словаччина збільшили закупки російської нафти. Водночас, за інформацією тих же експертів, Росія змушена продавати надлишок з величезними знижками, а отже — зі шкодою для себе. Використання окремих тез західних медіа формує серед російського населення хибне враження щодо успіхів Росії на економічному та військовому фронтах. У тому ж намагаютья переконати й українців, поширюючи такі повідомлення через соціальні мережі та месенджери. Зазначимо, що російська пропаганда не вперше намагається переконати як своїх громадян, так і зовнішній світ у тому, що запроваджені санкції не працюють, хоча це не так.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join