Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Велика Британія нібито підготувала план таємного введення сил НАТО в Україну

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що Лондон буцімто розробив план таємного відправлення сил НАТО в Україну. Пропагандисти повідомляють, що Велика Британія ініціювала план введення контингенту НАТО на правий берег Дніпра й на кордон із Білоруссю, щоб «вивільнити» сили ЗСУ й направити їх у зону «реальної війни». 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності, пишуть у Центрі протидії дезінформації. Це черговий дезінформаційний вкид росіян, що базується на маніпуляціях навколо заяви Великої Британії щодо навчань НАТО Steadfast Defender 2024. Самі ж навчання розпочалися поблизу кордонів Росії наприкінці січня 2024 року. 

У такий спосіб пропагандисти прагнуть демонізувати НАТО, зокрема Велику Британію, й ствердити, мовляв, у разі будь-яких «агресивних дій» Північноатлантичного альянсу Росія буде неодмінно «захищатися». Цей фейк підживлює наратив агітпропу, що нібито Росія насправді воює не проти України, а проти «колективного Заходу», який зацікавлений у виснаженні Росії. Україна — буцімто не більше, як інструмент у руках Заходу. Раніше ми спростовували інформацію, що країни НАТО нібито будуть намагатися захопити «шість субʼєктів Росії».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись