Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Угорщина нібито має територіальні амбіції щодо Закарпаття

У Росії продовжують просувати меседж, мовляв, «угорці зазіхають на Закарпаття», попри пряму заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України. Відповідні інформаційні вкиди відбулися на фоні приїзду Сійярто до Ужгорода для зустрічі зі своїм українським візаві Дмитром Кулебою, а також керівником ОП Андрієм Єрмаком. 

Важливим завданням такої зустрічі було налагодити відносини між обома країнами, організувавши відвертий і конструктивний діалог. Ще одне завдання розмови полягало в тому, щоби створити передумови для зустрічі угорського премʼєр-міністра Віктора Орбана з Президентом України Володимиром Зеленським.

Водночас результатом переговорів в Ужгороді між Сійярто, Кулебою та Єрмаком став початок важливого діалогу щодо прав угорської нацменшини в Україні. Тож Угорщина й Україна домовилися створити спільну комісію, яка через 10 днів із моменту зустрічі має представити повний список спірних питань щодо прав нацменшин.

Також під час зустрічі йшлося про членство України в ЄС, співпрацю в логістиці, розвиток транспортного сполучення, енергетичні та фінансові проєкти тощо. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись