Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція В ЗСУ заявили, що літаки, доставлені з Польщі і Словаччини, неефективні

У кремлівських пропагандистських медіа з’явилися повідомлення, що літаки, які Україні передали Польща і Словаччина, не ефективні для роботи в умовах бойових дій. Мовляв, це визнало керівництво Повітряних сил України. У своїх повідомленнях пропагандисти посилаються на слова речника Повітряних сил Юрія Ігната в ефірі телеканалу «Рада». Тези пропаганди про неефективність літаків з’явилися на тлі новин про передачу Україну літаків МІГ-29. Це — маніпуляція. 

Насправді, як пише StopFake, російські медіа вирвали із контексту цитату представника командування ЗСУ Юрія Ігната. Він не казав, що літаки з Польщі і Словаччини неефективні. Ігнат сказав, що ці літаки допоможуть Україні на полі бою під час патрулювання повітряного простору, прикриття ударних груп українських бомбардувальників та в інших випадках. 

Проте поширюючи такі фейки агтіпроп прагне створити видимість, що партнери України підводять її, адже надсилають не потрібну зброю, яка нібито ніяк не допоможе українській армії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись