Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Ізраїлі заборонили використовувати український прапор

Проросійські медіа та користувачі соціальних мереж поширюють інформацію, що в Ізраїлі нібито на законодавчому рівні заборонили використання українського прапора. Мовляв, за розміщення на машинах, одязі, у вигляді тату або будь-яких інших довільних зображень українського прапора — штраф десять тисяч шекелів, що дорівнює приблизно трьом тисячам доларів. Це — фейк.

Насправді в Ізраїлі немає заборони на використання українського прапора чи будь-якої іншої української символіки. Фактчекери StopFake перевірили законодавство та не знайшли там жодного підтвердження таким дописам. Також фактчекери звернулися з запитом до Посольства Ізраїлю в Україні по коментар. У Посольстві запевнили, що Ізраїль ніколи не забороняв та не забороняє демонстрацію українського прапора.

У такий спосіб агітпроп підживлює наратив, що Україна втрачає міжнародну підтримку. Раніше агітпроп поширював фейки, що українські прапори заборонили використовувати у центрі для біженців в Іспанії. Також писали, що нібито Твіттер обмежує використання українського прапорця у назвах профілів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись