Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні воюють підлітки

У телеграм-каналах поширюють відео, на якому нібито підлітки (14—15 років) заряджають міномети, наводять та стріляють. У дописах стверджують, що українська армія не приховує, що підлітки беруть участь в бойових діях. Це — неправда.

На відео, яке поширюють у телеграм-каналах, повнолітній військовослужбовець Нацгвардії України. Фактчекери StopFake перевірили відео за допомогою програмного забезпечення та встановили особу військового. У особистому листуванні він надав фактчекерам підтвердження свого віку — світлину паспорта.

Російська пропаганда систематично маніпулює темою участі українських дітей чи підлітків у бойових діях. У такий спосіб вони застосовують тактику розлюднення ворога. Мовляв, українці вже навіть власних дітей не шкодують. Періодично вони поширюють фейки про бойовий вишкіл чи мобілізацію підлітків.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись