Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Ізраїлі заборонили використовувати український прапор

Проросійські медіа та користувачі соціальних мереж поширюють інформацію, що в Ізраїлі нібито на законодавчому рівні заборонили використання українського прапора. Мовляв, за розміщення на машинах, одязі, у вигляді тату або будь-яких інших довільних зображень українського прапора — штраф десять тисяч шекелів, що дорівнює приблизно трьом тисячам доларів. Це — фейк.

Насправді в Ізраїлі немає заборони на використання українського прапора чи будь-якої іншої української символіки. Фактчекери StopFake перевірили законодавство та не знайшли там жодного підтвердження таким дописам. Також фактчекери звернулися з запитом до Посольства Ізраїлю в Україні по коментар. У Посольстві запевнили, що Ізраїль ніколи не забороняв та не забороняє демонстрацію українського прапора.

У такий спосіб агітпроп підживлює наратив, що Україна втрачає міжнародну підтримку. Раніше агітпроп поширював фейки, що українські прапори заборонили використовувати у центрі для біженців в Іспанії. Також писали, що нібито Твіттер обмежує використання українського прапорця у назвах профілів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join