Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українське керівництво «спіймали» на перепродажі західної зброї італійським мафіозі

У польському сегменті анонімних телеграм-каналів поширили інформацію, що українців спіймали на перепродажі західної зброї представникам італійської мафії. І посилаються буцімто на розслідування італійської правозахисної організації Fondazione Lotta alla Repressione. До пропагандистської публікації додають «фото-результати» розслідування.

«Значна кількість зброї НАТО, експортованої з України, опинилася на італійському чорному ринку і потрапила до рук таких мафіозних угруповань, як Каморра», — дописують у публікаціях. 

Однак згаданої організації Fondazione Lotta alla Repressione за пошуком в Google не вдалося встановити. А скриншоти й текст, зокрема й польською, опубліковані лише на пропагандистських ресурсах. Наприклад, на сайті Niezależny Dziennik Polityczny — фейковому ресурсі, створеному виключно для поширення вигідних Росії пропагандистських меседжів. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються дискредитувати українську владу та зірвати поставки збройної допомоги з країн НАТО. Мовляв, українці перепродають її на чорному ринку і вона потрапляє в руки злочинцям.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись