Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українське керівництво «спіймали» на перепродажі західної зброї італійським мафіозі

У польському сегменті анонімних телеграм-каналів поширили інформацію, що українців спіймали на перепродажі західної зброї представникам італійської мафії. І посилаються буцімто на розслідування італійської правозахисної організації Fondazione Lotta alla Repressione. До пропагандистської публікації додають «фото-результати» розслідування.

«Значна кількість зброї НАТО, експортованої з України, опинилася на італійському чорному ринку і потрапила до рук таких мафіозних угруповань, як Каморра», — дописують у публікаціях. 

Однак згаданої організації Fondazione Lotta alla Repressione за пошуком в Google не вдалося встановити. А скриншоти й текст, зокрема й польською, опубліковані лише на пропагандистських ресурсах. Наприклад, на сайті Niezależny Dziennik Polityczny — фейковому ресурсі, створеному виключно для поширення вигідних Росії пропагандистських меседжів. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються дискредитувати українську владу та зірвати поставки збройної допомоги з країн НАТО. Мовляв, українці перепродають її на чорному ринку і вона потрапляє в руки злочинцям.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join