Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Співробітник ТЦК по телефону нібито погрожував жінці забрати її разом із «чоловіком-ухилянтом» — відео

У російських телеграм-каналах поширюють відео «телефонної розмови» між жінкою і нібито працівником ТЦК. У відео під час розмови співробітник ТЦК погрожує жінці забрати її разом із «чоловіком-ухильником».

Аналітики VoxCheck проаналізували кейс і з’ясували, що це відео — постановче.  Автор відео не надав жодних даних про співробітника ТЦК, який телефонував, номер його телефону або ж адресу ТЦК.

Раніше ми пояснювали меседж, нібито у лави ЗСУ «масово» набирають жінок, бо чоловіки «уже втомлені». І зараз Москва намагається відпрацьовувати цю тему — уже демонструючи негативне ставлення українського керівництва до своїх громадян. Нібито уже і жінок, і чоловіків «вербують» на фронт. Але нічого поганого у тому, що жінки виявляють власне бажання нести службу — нема. Кремлівська пропаганда подає таку ситуацію як примусову й безвідворотну: буцім українське керівництво ладне всіх підряд «вербувати», аби ж було кому воювати. Хоча це все абсолютне волевиявлення громадян. 

Скриншот — VoxCheck
Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись