Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Співробітник ТЦК по телефону нібито погрожував жінці забрати її разом із «чоловіком-ухилянтом» — відео

У російських телеграм-каналах поширюють відео «телефонної розмови» між жінкою і нібито працівником ТЦК. У відео під час розмови співробітник ТЦК погрожує жінці забрати її разом із «чоловіком-ухильником».

Аналітики VoxCheck проаналізували кейс і з’ясували, що це відео — постановче.  Автор відео не надав жодних даних про співробітника ТЦК, який телефонував, номер його телефону або ж адресу ТЦК.

Раніше ми пояснювали меседж, нібито у лави ЗСУ «масово» набирають жінок, бо чоловіки «уже втомлені». І зараз Москва намагається відпрацьовувати цю тему — уже демонструючи негативне ставлення українського керівництва до своїх громадян. Нібито уже і жінок, і чоловіків «вербують» на фронт. Але нічого поганого у тому, що жінки виявляють власне бажання нести службу — нема. Кремлівська пропаганда подає таку ситуацію як примусову й безвідворотну: буцім українське керівництво ладне всіх підряд «вербувати», аби ж було кому воювати. Хоча це все абсолютне волевиявлення громадян. 

Скриншот — VoxCheck
Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join