Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Україна відмовилася вступати в НАТО.

Таку інформацію поширюють пропагандистські ЗМІ. За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, в якості підтвердження своєї тези кремлівські медіа наводять матеріал Financial Times з посиланням на слова заступника голови Офісу Президента України Ігоря Жовкви. Проте в цьому матеріалі Жовква не заявляв, що Україна відмовляється вступати в НАТО. У тексті йдеться про те, що Україна має бути визнана НАТО «наріжним каменем» безпекових домовленостей на європейському континенті. Жовква також підкреслив, що Альянс «відкинув прагнення» України щодо вступу, і «ми не будемо робити нічого іншого щодо цього».

Як додають у Центрі, президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що у війні з Росією українська армія демонструє відповідність стандартам НАТО. До того ж прагнення України стати членом Альянсу закріплено в Конституції. Натомість такі заяви Росії у Центрі називають елементом інформаційно-психологічної операції, спрямованої на внутрішнього споживача. «Кремль намагається створити видимість "перемоги", начебто Росія домоглася зміни зовнішньополітичного курсу України», — йдеться у повідомленні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись