Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російський сержант Краснов знищив 20 українських воїнів і врятував своїх товаришів із підбитого БМП.

Таку інформацію поширили кремлівські пропагандистські ЗМІ про героїзм одного з російських солдатів — сержанта Краснова. Повідомляється, що російський вояка знижив 20 українських солдатів, а головне — врятував своїх побратимів із підбитого БМП. Проте це — фейк. Інформацію спростували в Службі безпеки України.

"Єдине досягнення Краснова — те, що він вижив. Решта членів його екіпажу загинули одразу. Виявилося, що Краснов нікого не знищував і не рятував. Про це СБУ стало відомо із перехопленої розмови сержанта з його рідними. "Да не было такого вообще! Такого вообще не было! Просто когда подбили машину я вытаскивал трупы и всё", зізнається дружині окупант", — йдеться в повідомленні СБУ. Росія вже не вперше вигадує фейкові історії про досягнення своєї армії. У такий спосіб країна-агресор намагається приховати свої поразки.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись