Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Із липня українських біженців, які перебувають в Ризі, виселять на вулицю.

Таку інформацію поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У повідомленнях стверджується, що біженців з України повиселяють із готелів у Ризі із першого липня. У таких повідомленнях пропагандисти посилаються на заяву мера Риги. Мовляв, з цього дня влада планує розірвати договори з готелями про безоплатне розміщення українських біженців, отже, їм доведеться самостійно шукати дах над головою та оплачувати його. Однак це — маніпуляція.

Насправді Мер Риги Мартніш Стакіс повідомив, що з 1 липня можуть виникнути проблеми з розселенням біженців, проте зараз влада активно шукає способи розв’язання цих проблем. За словами мера Риги, частину житла для біженців надає муніципалітет. Наразі в муніципалітеті перебуває близько 2080 українців. Кілька тижнів тому частину переселили у скромніші помешкання. Раніше російська пропаганда вже поширювала схожі меседж про те, що українських біженців виселяють із житла в інших країнах. Зокрема, йшлося про Болгарію. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись