Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Німецький генерал Ґерхартц заявив, що НАТО готується застосувати ядерну зброю в Україні.

У російських медіа поширюють інформацію, що генерал Військово-Повітряних Сил Німеччини Інґо Ґерхартц нібито заявив про необхідність НАТО готуватися до застосування ядерної зброї на території України.

«Виступаючи на міжнародному симпозіумі Seapowers у місті Кіль, Ґерхартц заявив про те, що в ході нинішніх бойових дій у Незалежній (Україні ― ред.) може виникнути ситуація, за якої НАТО потребуватиме застосування ядерного удару», — йдеться в російських медіа. Однак це неправда. Як пише StopFake, насправді генерал ВПС Німеччини Інґо Ґерхартц нічого не говорив про необхідність підготовки НАТО до застосування ядерну зброю на території України. Військовий наголосив, що Альянсу потрібно бути готовим застосувати ядерну зброю у відповідь, якщо Росія зробить це першою. Про Україну у виступі Ґерхартца не йшлося. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись