Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна може стати членом НАТО в обмін на відмову від частини своєї території

Таке припущення зробив глава канцелярії Генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен. Він заявив, що Україна може стати членом Альянсу в обмін на відмову від частини своєї території.

Така теза безпідставна та не виражає думку всього Альянсу. На саміті НАТО у Вільнюсі представник Альянсу в коментарі Суспільному наголосив: «Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, й ми віддані досягненню справедливого та тривалого миру». Це — відповідь на заяву Єнсена. Також співрозмовник зазначив, що Україна сама має вирішувати, коли і на яких умовах досягти миру.

Кейс також дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Вони зазначають, що на саміті обговорювали питання пришвидшення перемоги України. А також звертають увагу, що і Україна, і НАТО не торгують своїми територіями та громадянами. Росія — країна-агресор, яка заслуговує покарання, а не заохочення новими територіями. Адже це може бути поганим прикладом для потенційних загарбників у світі.

Меседж, озвучений Стіаном Єнсеном, грає на руку Росії. Агітпроп може його використати для просування наративів щодо миру за будь-яку ціну та відвертання уваги від російських злочинів. Раніше ми розповідали про маніпуляцію, що західні країни відмовилися надати Україні гарантії безпеки.

Автор: Олександра Котенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись