Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Західні країни відмовилися надати Україні гарантії безпеки

Російські медіа, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що західні країни нібито відмовилися надати Україні гарантії безпеки. Агітпроп посилається на слова юриста Михайла Солдатенка, який буцімто написав про це в колонці для видання «Українська правда». Це — неправда.

Кейс дослідили фактчекери проєкту StopFake. Насправді Михайло Солдатенко не стверджував, що західні країни, зокрема G7, відмовляються надавати гарантії безпеки. У своїй колонці він зауважив, що саме слово «гарантії» не згадується у декларації лідерів «сімки» після саміту НАТО. Наразі Україна веде переговори з США та Великою Британією щодо двостороннього договору про гарантії безпеки.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати західних партнерів та посіяти зневіру серед українців. Раніше ми розповідали про меседж, який поширювали російські пропагандисти, що міжнародну підтримку України зменшують через корупцію.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись