Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Міжнародну підтримку України зменшують через корупцію

Російська пропаганда на іноземну авдиторію поширює меседжі про те, що країни зменшують обсяги допомоги Україні через корупцію. Мовляв, це визнав директор ЦРУ Вільям Бернс під час візиту до Києва. 

Як зазначають аналітики EU vs Disinfo, Бернс справді сказав, що Україні буде дещо складніше отримати допомогу від США. Однак, це пов’язано зі змінами у внутрішній політиці США, а не з корупцією в Україні. Російська пропаганда вкотре спотворила цитату західного чиновника для просування своїх інтересів. Підтримка України за кордоном не зменшується. Ба більше — низка країн, зокрема і США, оголосили рішення надати Україні чергові пакети допомоги та воєнної техніки, зокрема танків. 

Російська пропаганда систематично поширює меседжі для дискредитації західної допомоги Україні. Мовляв, Україні постачають «брухт», а бажаної зброї вона ніколи не отримає.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись