Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українська система ППО збиває лише десять відсотків російських ракет

Під час повітряної тривоги 26 січня проросійські телеграм-канали писали, що українська система ППО не в змозі впоратися з масованими ракетними обстрілами. Мовляв, збивають лише десять відсотків ракет, решта нібито влучає в ціль. 

Російська пропаганда постійно супроводжує масовані ракетні удари інформаційними атаками, зокрема щодо роботи системи ППО. Мовляв, українська влада бреше про кількість ракет і забороняє показувати результати їх влучання, щоб приховати реальний стан справ. Нібито Офіс президента перебільшує ефективність ППО та «вигадує» ракетні атаки. Або ж маніпулюють тим, що якщо українська ППО працює максимально ефективно, то Заходу більше не потрібно постачати Україні зброю.

Метою таких інформаційних атак є психологічний тиск на українців у період емоційної вразливості. Росіяни намагаються ще більше залякати українців, нівелювати довіру до ЗСУ та змусити здатися.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись