Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Україна може стати членом НАТО в обмін на відмову від частини своєї території

Таке припущення зробив глава канцелярії Генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен. Він заявив, що Україна може стати членом Альянсу в обмін на відмову від частини своєї території.

Така теза безпідставна та не виражає думку всього Альянсу. На саміті НАТО у Вільнюсі представник Альянсу в коментарі Суспільному наголосив: «Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, й ми віддані досягненню справедливого та тривалого миру». Це — відповідь на заяву Єнсена. Також співрозмовник зазначив, що Україна сама має вирішувати, коли і на яких умовах досягти миру.

Кейс також дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Вони зазначають, що на саміті обговорювали питання пришвидшення перемоги України. А також звертають увагу, що і Україна, і НАТО не торгують своїми територіями та громадянами. Росія — країна-агресор, яка заслуговує покарання, а не заохочення новими територіями. Адже це може бути поганим прикладом для потенційних загарбників у світі.

Меседж, озвучений Стіаном Єнсеном, грає на руку Росії. Агітпроп може його використати для просування наративів щодо миру за будь-яку ціну та відвертання уваги від російських злочинів. Раніше ми розповідали про маніпуляцію, що західні країни відмовилися надати Україні гарантії безпеки.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join