Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У США нібито набрали популярності ставки на політичні вбивства в Україні

Прокремлівські ресурси поширюють інформацію, що нібито американські букмекери віднедавна приймають ставки на політичні вбивства в Україні. Ба більше, стверджуючи це, пропагандисти посилаються на «статті» американських онлайн-ресурсів MSNBC та NBC4 Washington. Це — фейк.

Експерти з Центру протидії дезінформації дослідили цей кейс. Вони з’ясували, що насправді на офіційних сторінках згаданих онлайн-видань матеріалів з відповідним вмістом немає. З огляду на це виходить, що ідеться про чергову ІПСО російської пропаганди. 

У намаганнях надати більшої достовірності своїй брехні агітпроп поширює її від імені іноземних онлайн-видань. Мета такої дезінформації — створення ілюзії розколу між Володимиром Зеленським і вищим військовим керівництвом України. Мовляв, «конфлікт» між президентом і головнокомандувачем збройних сил України набирає обертів, тому можна очікувати чого завгодно. У рамках цієї інформаційної кампанії ми також спростовували інформацію, що нібито в Житомирі розповсюджують агітаційні листівки із закликом голосувати за Залужного.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись