Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Україна нібито перейшла в оборону по всій лінії фронту

Проросійські ресурси поширюють інформацію, буцімто українська армія перестала наступати і перейшла до оборони, а російські військові розтягують ЗСУ вздовж усієї лінії фронту. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на інтервʼю ексзаступниці міністра оборони України Ганни Маляр, яке вона дала інтернет-виданню Liga.net

Експерти з Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки опрацювали цей кейс. Виявилося, що росіяни зманіпулювали словами Маляр. В інтервʼю вона зробила припущення щодо завдання росіян: не дати українській армії сконцентрувати сили в конкретному місці. Також ексзаступниця міністра оборони України зауважила, що саме армія Росії розтягує свої війська вздовж лінії фронту з метою виснажити українських захисників і самій підготуватися до наступальних дій. Зрештою, жодних заяв від Маляр про те, що Україна більше не наступає, не було.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати український контрнаступ та запевнити всіх навколо в тому, що перевага на лінії фронту саме в Росії. Раніше ми спростовували інформацію, що Валерій Залужний нібито дав наказ готуватися до оборони між Миколаєвом та Одесою.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись