Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У США нібито набрали популярності ставки на політичні вбивства в Україні

Прокремлівські ресурси поширюють інформацію, що нібито американські букмекери віднедавна приймають ставки на політичні вбивства в Україні. Ба більше, стверджуючи це, пропагандисти посилаються на «статті» американських онлайн-ресурсів MSNBC та NBC4 Washington. Це — фейк.

Експерти з Центру протидії дезінформації дослідили цей кейс. Вони з’ясували, що насправді на офіційних сторінках згаданих онлайн-видань матеріалів з відповідним вмістом немає. З огляду на це виходить, що ідеться про чергову ІПСО російської пропаганди. 

У намаганнях надати більшої достовірності своїй брехні агітпроп поширює її від імені іноземних онлайн-видань. Мета такої дезінформації — створення ілюзії розколу між Володимиром Зеленським і вищим військовим керівництвом України. Мовляв, «конфлікт» між президентом і головнокомандувачем збройних сил України набирає обертів, тому можна очікувати чого завгодно. У рамках цієї інформаційної кампанії ми також спростовували інформацію, що нібито в Житомирі розповсюджують агітаційні листівки із закликом голосувати за Залужного.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join