Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Франції нібито вважають, що НАТО не зможе відповісти на потенційний напад Росії, — Politico

Російські ресурси стверджують, що французький генерал Бертран Тужу вважає, нібито НАТО буде не в змозі відповісти на потенційний напад Росії. Поширюючи цю інформацію, пропагандисти посилаються на матеріал видання Politico.

Проте словами Тужу зманіпулювали, пишуть у проєкті StopFake. Насправді в тексті Politico французький генерал всього лише звернув увагу на те, які сфери оборони Європі слід покращити для ефективного захисту від російської агресії. Зокрема, ідеться про мобільність військового озброєння. Як пише Тужу, наразі оперативно перевозити зброю заважають надлишкові бюрократичні процедури, незручна інфраструктура (зокрема тунелі й мости) та брак залізничних вагонів. 

Для посилення цього напрямку оборони у травні 2024 року країни-члени ЄС запровадили нову обіцянку військової мобільності, яка сприятиме забезпеченню швидкого та безперебійного переміщення військового персоналу та матеріальних засобів у межах ЄС і поза ним. Зобов’язання включають інвестиції в інфраструктуру подвійного призначення та спрощену процедуру отримання дозволів на перевезення військової техніки через кордон.

Тож Бертран Тужу не вважає, що Європа безсильна перед потенційним нападом Росії. Навпаки, європейські країни ідентифікують слабкі зони своєї оборонної системи та впроваджують відповідні зміни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись