Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття The Washington Post отримало розвіддані про російські ІПСО проти України

Редакція The Washington Post отримала доступ до російських документів, що доводять організацію агітпропом масштабної дезінформаційної кампанії в Україні, Європі та по всьому світу.

У рамках цієї кампанії вже вийшли десятки тисяч маніпулятивних публікацій у медіа, фейкових новин та дописів у соцмережах від свого роду армії російських «тролів». Метою цих публікацій є дискредитувати керівництво України, розколоти еліту, деморалізувати ЗСУ та дезорієнтувати українців. Варто зауважити, що тези з фейкових постів росіян перегукуються з тезами окремих політичних гравців і блогерів в Україні. 

Один з основних напрямків кампанії – атака на Президента України Володимира Зеленського. Росіяни намагаються переконати українців і світ, що Зеленський боїться втратити владу, тож нібито замінює демократію в Україні на авторитаризм. Також росіяни просувають меседж, що країни Заходу скоро замінять Зеленського, бо той стає їм невигідним. У Центрі протидії дезінформації при РНБО закликають не вестися на подібну інформацію, а також довіряти лише верифікованим джерелам. 

• Читайте також: Як Росія тестує настрої українського суспільства через псевдоукраїнські фейсбук-сторінки

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись