Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж 85% населення тимчасово окупованих територій України нібито підтримує Путіна

Напередодні президентських виборів у Росії окупаційні «адміністрації» та пропагандисти просувають меседж, що начебто «85% населення на ТОТ України підтримують Путіна». Про це пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

Росіяни також відправили на окуповані території України спеціальні загони, щоб створити видимість підтримки Путіна. Їхнє завдання полягає в тому, щоб курувати фальсифікації бюлетенів і стежити за роботою так званих «виборчих комісій».

Взяти участь у незаконних «виборах» на поневолених територіях можна як з російським, так і з українським паспортом, ID-карткою чи іншим документом, який посвідчує особу. А це свідчить про провал примусової паспортизації на окупованих територіях України. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони України. Водночас це черговий інструмент російських спецслужб для виявлення «неблагонадійних» українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись