Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк The Nation оприлюднив обкладинку із Зеленським із кредитною карткою, а Кіссінжером і Байденом — у пеклі

Пропагандисти поширюють у соцмережах обкладинку, яку вони приписують спеціальному випуску журналу The Nation. На ній зображені Володимир Зеленський, Джо Байден та Генрі Кіссінджер. Зазначається, що випуск приурочений смерті Кіссінджера, який, згідно з обкладинкою, направився у пекло та намагається забрати з собою Байдена. На зображенні можна також побачити дату публікації – 30 листопада 2023 року. Втім це — фейк.

На нього звернула увагу команда VoxCheck. Вона зʼясувала, що журнал The Nation не публікував жодного випуску з такою обкладинкою. Сайт видання та його сторінки в соціальних мережах не містять згаданого випуску. Крім того, випуску за 30 листопада 2023 року у видання не існує.

Пропагандисти продовжують створювати та поширювати фейкові обкладинки світових друкованих видань, щоб створити хибне враження спротиву підтримці для України серед іноземців. У такий спосіб вони також хочуть особисто дискредитувати Президента України Воллодимира Зеленського. «Детектор медіа» спростовував й інші вигадки агітпропу, спрямовані проти нього.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись