Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні нібито вбили єгипетського журналіста-розслідувача через критику Зеленського

Російські пропагандисти розповсюджують інформацію у медіа про те, що нібито було вбито єгипетського журналіста-розслідувача Мохаммеда Аль-Алаві, який опублікував матеріал про «віллу тещі Зеленського». Мовляв, родичі «загиблого» впевнені, що його вбили через його професійну діяльність. Однак — це фейк.

Це зʼясували фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО. Насправді інформація про «вбивство» є такою ж вигадкою, як і саме існування так званого єгипетського «журналіста-розслідувача», оскільки в мережі немає жодної інформації щодо такої особи, крім вищезгаданої фейкової статті про «віллу тещі Президента України».

Поширюючи подібні фейки, на думку ЦПД, російська пропаганда намагається дискредитувати Україну та, зокрема, особисто Президента Зеленського, а також поширює міф про «відсутність» свободи слова в Україні та масштабну цензуру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись