Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake The Nation оприлюднив обкладинку із Зеленським із кредитною карткою, а Кіссінжером і Байденом — у пеклі

Пропагандисти поширюють у соцмережах обкладинку, яку вони приписують спеціальному випуску журналу The Nation. На ній зображені Володимир Зеленський, Джо Байден та Генрі Кіссінджер. Зазначається, що випуск приурочений смерті Кіссінджера, який, згідно з обкладинкою, направився у пекло та намагається забрати з собою Байдена. На зображенні можна також побачити дату публікації – 30 листопада 2023 року. Втім це — фейк.

На нього звернула увагу команда VoxCheck. Вона зʼясувала, що журнал The Nation не публікував жодного випуску з такою обкладинкою. Сайт видання та його сторінки в соціальних мережах не містять згаданого випуску. Крім того, випуску за 30 листопада 2023 року у видання не існує.

Пропагандисти продовжують створювати та поширювати фейкові обкладинки світових друкованих видань, щоб створити хибне враження спротиву підтримці для України серед іноземців. У такий спосіб вони також хочуть особисто дискредитувати Президента України Воллодимира Зеленського. «Детектор медіа» спростовував й інші вигадки агітпропу, спрямовані проти нього.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join