Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція США підтримують Україну в війні через зацікавленість в українському титані

Російська пропаганда поширює  інформацію про те, що начебто США підтримує Україну у війні проти Росії через зацікавленість в доступі до родовищ титану. Це — маніпуляція.

Російські ЗМІ поширюють  новини з посиланням на статтю в американському виданні Newsweek під назвою «Битва за український титан», де справді обговорюється перспектива інвестування американськими компаніями в розроблення родовищ цього стратегічно важливого, зокрема для виробництва зброї, металу. Також у статті йдеться про те, що Росія, хоча і не називала серед приводів для війни захоплення родовищ українського титану, отримає стратегічну перевагу, якщо контролюватиме видобуток на окупованих територіях. Від російського титану і зараз залежить США, і через це не накладає санкції на олігархів, які володіють комбінатами з видобування та перероблювання титанової руди.  І захоплення українських родовищ може підсилити цю залежність.

Але в статті не йдеться про те, що США підтримали Україну у війні саме через поклади титану. Йдеться лише про те, що  після закінчення війни американські інвестори могли б вкластися в розроблення таких родовищ. Водночас Росія, яка веде  загарбницьку війну, могла на думку авторів статті,  прикриваючись  вигаданими причинами, мати на меті й захоплення українських ресурсів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись