Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Польщі вигідно, аби війна в Україні тривала якомога довше

Мережа телеграм-каналів, яку курує російська розвідка, поширює меседж, що Польща отримує величезні гроші за ремонт української військової техніки, а тому зацікавлена в продовжені війни.

Це — черговий меседж російської пропаганди про Польщу, яка начебто є найзацікавленішою стороною у війні. Із самого початку війни пропаганда пише про Польщу, яка начебто планує розділити Україну та приєднати, або окупувати її західну частину. Також пропаганда постійно просуває меседжі, що Польща отримала величезну кількість дешевої робочої сили користуючись з українських біженців. Тепер пропаганда поширює тезу, що Польща начебто отримує щонайменше 10 мільярдів доларів за ремонт української військової техніки. Ці цифри нічим не підкріплені, але про ремонтування української військової техніки в Польщі 29 січня вийшов матеріал The Wall Street Journal, в якому розповідалося про таємний ремонтний завод, який відновлює артилерію та бронетехніку. Польща і в майбутньому ремонтуватиме пошкоджену техніку,  зокрема американські та європейські танки, пишуть журналісти видання.

Польща — один з найважливіших партнерів України, і російська пропаганда постійно намагається представити саме Польщу агресором чи бенефіціаром війни, вкотре намагаючись перекласти відповідальність за вторгнення, зокрема на США і країни НАТО.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись