Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation США підтримують Україну в війні через зацікавленість в українському титані

Російська пропаганда поширює  інформацію про те, що начебто США підтримує Україну у війні проти Росії через зацікавленість в доступі до родовищ титану. Це — маніпуляція.

Російські ЗМІ поширюють  новини з посиланням на статтю в американському виданні Newsweek під назвою «Битва за український титан», де справді обговорюється перспектива інвестування американськими компаніями в розроблення родовищ цього стратегічно важливого, зокрема для виробництва зброї, металу. Також у статті йдеться про те, що Росія, хоча і не називала серед приводів для війни захоплення родовищ українського титану, отримає стратегічну перевагу, якщо контролюватиме видобуток на окупованих територіях. Від російського титану і зараз залежить США, і через це не накладає санкції на олігархів, які володіють комбінатами з видобування та перероблювання титанової руди.  І захоплення українських родовищ може підсилити цю залежність.

Але в статті не йдеться про те, що США підтримали Україну у війні саме через поклади титану. Йдеться лише про те, що  після закінчення війни американські інвестори могли б вкластися в розроблення таких родовищ. Водночас Росія, яка веде  загарбницьку війну, могла на думку авторів статті,  прикриваючись  вигаданими причинами, мати на меті й захоплення українських ресурсів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join