Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Спецслужби Росії запустили ІПСО із закликом вигнати «американських сатаністів» з «ісконно руської землі»

Інформаційна атака у вигляді масової розсилки SMS-повідомлень націлена на українців, які перебувають у різних країнах світу. Повідомлення створені в стилістиці луб’янських лінгвістів: поруч із кліше про необхідність разом «відродити Київську Русь на зло ворогам» стоять фрази штибу «бережіть себе та своїх рідних» або збережемо життя людей» — російська пропаганда й погроза в одному реченні. 

В Головному управлінні розвідки зазначають, що окрім провокаційного змісту із закликом допомогти Москві вигнати «американських сатаністів» з «ісконно руської землі», працівники спецслужб Кремля додають цинічне: «з Росії з любов'ю».

Мета цієї інформаційної атаки — залякати, деморалізувати та дезорганізувати українських громадян. У разі отримання таких повідомлень закликаємо їх ігнорувати та мислити критично.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись