Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Громадяни Німеччини нібито підтримують примусову екстрадицію українських біженців

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що результати опитування нібито від статистичної служби Європейського Союзу показали, що більшість громадян Німеччини за те, щоб українських біженців примусово екстрадували. Втім це — фейк.

На сайті Eurostat, на який посилаються пропагандисти, подібних статистичних даних немає. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО. Тобто, інформація про підтримку екстрадиції українських біженців німцями є черговим фейком агітпропу. Ще одним доказом неправдивості інформації є те, що в жодному провідному німецькому медіа не згадувалося це «опитування». 

Мета пропагандистів — створити ілюзію втоми у світі від українців та України загалом. У такий спосіб агітпроп також прагне деморалізувати українських біженців за кордоном, стверджуючи, що вони нікому не потрібні й створюють лише проблеми там, куди приїздять.

• Читайте також: Українців в Ірландії нібито екстрадують для служби в ЗСУ

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись