Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Нібито готується масштабне «полювання» на українських чоловіків за кордоном, щоб ті служили в ЗСУ

Прокремлівські ресурси поширюють інформацію, що буцімто ось-ось почнеться масштабне «полювання» на українських чоловіків за кордоном. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на новий Законопроєкт від 25 грудня 2023 року щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби

Законопроєкт, про який ідеться, ще розробляється й насправді передбачає тільки запрошення українців за кордоном уточнити свої облікові дані. Це ніяке не «полювання». Згідно з цим законопроєктом, примусової мобілізації за межами України не планується, повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

Зараз українське суспільство вимагає справедливості в питаннях мобілізації. У законопроєкті, який знов-таки ще розробляється, мають бути виписані однакові для всіх, зрозумілі та прозорі правила мобілізації.

Мета просування меседжу агітпропу про «полювання» полягає в тому, щоб зірвати процес мобілізації в Україні, посіяти паніку серед українського населення та змусити наших громадян за кордоном ніколи не повертатися додому. Будьте пильними та отримуйте інформацію з верифікованих джерел. 

• Читайте також: Українських чоловіків нібито заманюють у «військкомати» завдяки оголошенням про надання допомоги

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись