Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Постачання зброї Україні нібито є державною зрадою Польщі

Прокремлівські ресурси пишуть, що передача Україні польської зброї підпадає під визначення держзради, позаяк буцімто наслідком такої політики є те, що Польща залишається роззброєною. Стверджуючи це, російські ЗМІ посилаються на допис Пшемислава Пʼясти в газеті Myśl Polska.

Журналісти проєкту «Без брехні» опрацювали цю інформацію. Як виявилося, онлайн-видання Myśl Polska часто публікує кремлівську пропаганду, тож текст Пшемислава Пʼясти цілком вписується в проросійську політику цього медіа. Насправді ж Польща передає Україні техніку, яку замістила на нову, а також виконує старі контракти. Тобто, країна і активно посилює власну армію, і допомагає українцям. 

Агітпроп вкотре намагається послабити військову підтримку України країнами Заходу. Крім того, просуваючи такий меседж, пропагандисти прагнуть культивувати негативне ставлення поляків до України. Раніше ми аналізували меседж агітпропу, що Київ нібито «готує військову провокацію щодо Польщі» на випадок критичного зниження підтримки з боку країн Заходу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись