Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Києві нібито встановили тимчасові блокпости для вручання повісток

Пропагандистські ресурси пишуть, що всі нові блокпости та інженерні загородження, що встановили в Києві, використовуються для роздачі повісток. Втім це — фейк.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки проаналізували цей кейс. Вони зʼясували, що за офіційними даними керівника столичної МВА Сергія Попка, у різних районах столиці з 25 по 28 грудня 2023 року Сили оборони спільно з Нацполіцією та іншими підрозділами відпрацьовують навчання для підвищення рівня навичок, взаємодії та боєздатності всіх структур. Ці навчання передбачають розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків, елементів інженерних загороджень. Також відбувається відпрацювання перевірки транспорту, документів, елементів захисту блокпосту, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи.

Попко наголосив на системній необхідності в проведенні таких тренувань для виявлення недоліків, виправлення помилок і кращої підготовки до захисту міста та його мешканців від потенційних загроз. 

Агітпроп намагається дискредитувати мобілізаційний процес в Україні, поширюючи фейки такого роду. Дезінформування про роздачу повісток на тимчасових блокпостах у Києві відбувається на фоні законопроєкту від 25 грудня 2023 року щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Більше спростувань на тему мобілізації можна знайти тут.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись