Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Швейцарія відмовилася передавати Україні заморожені активи Росії

Російські медіа поширюють цитату швейцарського чиновника Гі Пармелена. Нібито він сказав, що Швейцарія відмовилася йти на самогубство щодо передання Україні заморожених фінансових активів Росії та вважає, що законних підстав для конфіскації російських грошей немає. Це — маніпуляція.

Швейцарський чиновник нічого не говорив про відмову Швейцарії передавати Україні заморожені російські активи. Ба більше — міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс в інтерв'ю виданню Tages-Anzeiger підтвердив, що підтримує ідею конфіскації заморожених російських коштів та їх використання для відновлення України. Фактчекери StopFake зазначають, що наразі кошти українській стороні не передають через відсутність відповідної правової бази, проте це питання вже обговорюється низкою країн.

У такий спосіб агітпроп підживлює наратив про те, що Україна слабка держава, яка не переможе у російсько-українській війні. Також такими повідомленнями пропагандисти намагаються деморалізувати бойовий дух українців та стимулювати західні держави не  надсилати Україні зброю.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись