Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Росія вважатиме Німеччину «стороною конфлікту», якщо буде дозвіл постачати в Україну танки

Російські пропагандисти поширюють меседжі, що Німеччина стане «безпосереднім учасником бойових дій» та «законною ціллю Росії», якщо надасть дозвіл на постачання танків «Leopard» Україні. У такий спосіб пропагандисти намагаються залякати німців та завадити постачанню необхідної зброї Україні.

Попри те, що у соцмережах за ініціативи німецьких активістів «Віче»  запустили флешмоб на знак протесту проти зволікання німецького уряду з постачанням Україні танків Leopard, пропагандисти поширювали фейки, що німці не підтримують постачання зброї Україні.

Схожу тактику залякування та емоційного тиску агітпроп використовував раніше щодо Франції. Пропагандисти поширювали меседжі, що нібито Франція — «співучасник геноциду» на Сході України, оскільки Україна обстрілює Донбас із французьких САУ «Caesar». Мовляв, використання французької зброї робить Францію співучасником «злочинів» проти цивільного населення. 

Російська пропаганда від початку великої війни поширює меседжі, що: «західна зброя лише продовжує війну й збільшує кількість жертв»; «насправді» в Україні «Росія воює з НАТО»; «Захід постачає Україні застарілу й неякісну зброю» тощо. Детальніше читайте у дослідженні «Детектора медіа».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись