Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В аеропорту Штутгарта розмістили плакати із закликом не надсилати Україні танки

Деякі російські медіа та проросійські телеграм-канали поширюють фотографію нібито з аеропорту Штутгарт у Німеччині. У повідомленнях йдеться, що в аеропорту з'явилися плакати з закликом до влади не надсилати Україні танки. Нібито на плакатах написано: «Нехай леопарди залишаться у Німеччині! Зупиніть пограбування Бундесверу!». Це — неправда.

Зображення плакатів відредагували у фоторедакторах. Журналісти StopFake отримали підтвердження цього у прес-службі аеропорту Штутгарт. Там повідомили, що монітор, який видно на фотографії, транслює лише комерційні рекламні ролики або періодичні повідомлення для пасажирів про перевірку безпеки чи ще якісь оперативні зміни. 

У такий спосіб російська пропаганда підживлює наратив, що іноземні громадяни не підтримують Україну. Також пропагандисти намагаються вплинути на ситуацію з постачанням танків «Leopard», щодо яких Німеччина має ухвалити рішення найближчим часом. Раніше агітпроп писав, що передання Польщею танків Leopard — «театральна постановка», яка ні на що не вплине. Це нібито навіть визнав Зеленський.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись