Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Передання Польщею танків Leopard — «театральна постановка», яка ні на що не вплине

Про таке пишуть російські медіа та проросійські телеграм-канали після повідомлення президента Польщі Анджея Дуди про передання Україні танків Leopard. Пропагандисти пишуть, що на перебіг війни це ніяк не вплине. Мовляв, вирішальної переваги Україні ці танки не нададуть. Буцімто, це лише демонстрація підтримки України.

У такий спосіб російська пропаганда намагається діяти на випередження й використовує тактику знецінення після будь-яких повідомлень про надання нової зброї Україні. Такі ж меседжі зараз поширюють і щодо системи ППО Patriot, яку планує передати США. Мовляв, одна установка не впорається з такою кількістю російських ракет, тож суттєвих змін не буде.

Від початку великої війни агітпроп поширює меседжі, що країни-союзники передають Україні застарілу зброю та воєнне обладнання. Нібито Північна Македонія передала Україні непридатні танки, які збиралася утилізувати. Пропагандисти чинили спроби дискредитувати й американські РСЗВ HIMARS, зокрема стверджували, що ЗСУ визнали їх застосування марним. Таку ж тактику використовували й щодо Байрактарів — нібито Офіс президента наказав прибрати їх з фронту. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись