Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Швейцарія відмовилася передавати Україні заморожені активи Росії

Російські медіа поширюють цитату швейцарського чиновника Гі Пармелена. Нібито він сказав, що Швейцарія відмовилася йти на самогубство щодо передання Україні заморожених фінансових активів Росії та вважає, що законних підстав для конфіскації російських грошей немає. Це — маніпуляція.

Швейцарський чиновник нічого не говорив про відмову Швейцарії передавати Україні заморожені російські активи. Ба більше — міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс в інтерв'ю виданню Tages-Anzeiger підтвердив, що підтримує ідею конфіскації заморожених російських коштів та їх використання для відновлення України. Фактчекери StopFake зазначають, що наразі кошти українській стороні не передають через відсутність відповідної правової бази, проте це питання вже обговорюється низкою країн.

У такий спосіб агітпроп підживлює наратив про те, що Україна слабка держава, яка не переможе у російсько-українській війні. Також такими повідомленнями пропагандисти намагаються деморалізувати бойовий дух українців та стимулювати західні держави не  надсилати Україні зброю.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join