Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російські кібергрупи намагаються вплинути на прийдешні вибори в США

За даними Microsoft, упродовж останніх 45 днів російські хакери активізувалися. Водночас поки що ця активність менша в порівнянні з американськими виборами 2020 року. Про це повідомляє Reuters.

Повідомлення через традиційні медіа та соцмережі транслюють не менш як 70 кібергруп. Повʼязані з Росією облікові записи поширюють суперечливий контент, наприклад, критикують американську підтримку України. Ба більше, хакери поширюють дезінформацію різними мовами й нібито від імені «викривача» або «журналіста».

Потім фейкові дописи публікують на низці вебсайтів, зокрема DC Weekly, Miami Chronical і The Intel Drop. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Варто зауважити, що згадані ресурси є фейковими, створеними росіянами й, відповідно, на них поширюють інформацію в інтересах Росії. Раніше ми аналізували маніпуляцію російського агітпропу, мовляв, Захід та ПАРЄ «втручаються» у вибори президента Росії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись