Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Російські кібергрупи намагаються вплинути на прийдешні вибори в США

За даними Microsoft, упродовж останніх 45 днів російські хакери активізувалися. Водночас поки що ця активність менша в порівнянні з американськими виборами 2020 року. Про це повідомляє Reuters.

Повідомлення через традиційні медіа та соцмережі транслюють не менш як 70 кібергруп. Повʼязані з Росією облікові записи поширюють суперечливий контент, наприклад, критикують американську підтримку України. Ба більше, хакери поширюють дезінформацію різними мовами й нібито від імені «викривача» або «журналіста».

Потім фейкові дописи публікують на низці вебсайтів, зокрема DC Weekly, Miami Chronical і The Intel Drop. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Варто зауважити, що згадані ресурси є фейковими, створеними росіянами й, відповідно, на них поширюють інформацію в інтересах Росії. Раніше ми аналізували маніпуляцію російського агітпропу, мовляв, Захід та ПАРЄ «втручаються» у вибори президента Росії.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join