Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російські боти поширюють паніку в мережі щодо подорожчання життя в Україні

В українському сегменті соцмереж російські боти поширюють інформацію про те, що в Україні постійно піднімають ціни та наживаються на населенні. Нібито ціни ростуть і люди скоро почнуть голодувати. Це — неправда.

Як зазначають фактчекери Центру стратегічних комунікацій, подібні коментарі про підвищення цін в Україні пишуть російські боти на замовлення групи «Цифрова армія Росії». Вони прикидаються українцями та поширюють меседжі про те, що скоро українці голодуватимуть.

У такий спосіб російський агітпроп намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, викликати паніку в українців та недовіру до влади. Насправді ціни в Україні підвищуються через війну, яку розв’язала Росія, проте українці працюють та донатять на армію. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що українці голодують і мусять вистоювати черги по безкоштовні обіди.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись