Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Російські боти поширюють паніку в мережі щодо подорожчання життя в Україні

В українському сегменті соцмереж російські боти поширюють інформацію про те, що в Україні постійно піднімають ціни та наживаються на населенні. Нібито ціни ростуть і люди скоро почнуть голодувати. Це — неправда.

Як зазначають фактчекери Центру стратегічних комунікацій, подібні коментарі про підвищення цін в Україні пишуть російські боти на замовлення групи «Цифрова армія Росії». Вони прикидаються українцями та поширюють меседжі про те, що скоро українці голодуватимуть.

У такий спосіб російський агітпроп намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, викликати паніку в українців та недовіру до влади. Насправді ціни в Україні підвищуються через війну, яку розв’язала Росія, проте українці працюють та донатять на армію. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що українці голодують і мусять вистоювати черги по безкоштовні обіди.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join